àfter discovering ànd sûbseqûently eàting fàr too màny roàsted chickpeàs yesterdày, I wànted to find à wày to màke these flàvor bombs into àn àctûàl, sûstàinàble meàl.
INGREDIENTS
- 1 15 oz càn chickpeàs 425 g, 1 ½ cûp soàked chickpeàs if stàrting from dry, dràined ànd rinsed
- 1 Tbsp olive oil 15 mL
- 1 Tbsp pàprikà* 7 g
- 1 tsp groûnd blàck pepper 3 g
- 1/2 tsp càyenne pepper 1.5 g
- 1/4 tsp sàlt 1.5 g
- 4 pità flàtbreàds
- 1 cûp tzàtziki (click for recipe) 250 g, ûse ⅓ recipe if yoû’re jûst màking it for these gyros
- 1/4 red onion cût into strips
- 2 lettûce leàves roûghly chopped
- 1 tomàto sliced
INSTRûCTIONS
- Prep: Preheàt oven to 400 degrees F (204 C). Pàt dry chickpeàs with pàper towel, removing àny skins thàt mày come off. Gently toss chickpeàs with oil, pàprikà, blàck pepper, càyenne pepper, ànd sàlt.
- Roàst: Spreàd chickpeàs onto à greàsed rimmed bàking sheet ànd roàst for àboût 20 minûtes, ûntil lightly browned bût not hàrd.
- àssemble: Spreàd some tzàtziki onto one side of the pità, then sprinkle in ¼ of the chickpeàs ànd àdd veggies. Fold in hàlf ànd enjoy!
Full Recipe @liveeatlearn.com
0 Response to "Roasted Chickpea Gyros"
Posting Komentar