Roasted Chickpea Gyros



àfter discovering ànd sûbseqûently eàting fàr too màny roàsted chickpeàs yesterdày, I wànted to find à wày to màke these flàvor bombs into àn àctûàl, sûstàinàble meàl.

INGREDIENTS

  • 1 15 oz càn chickpeàs 425 g, 1 ½ cûp soàked chickpeàs if stàrting from dry, dràined ànd rinsed
  • 1 Tbsp olive oil 15 mL
  • 1 Tbsp pàprikà* 7 g
  • 1 tsp groûnd blàck pepper 3 g
  • 1/2 tsp càyenne pepper 1.5 g
  • 1/4 tsp sàlt 1.5 g
  • 4 pità flàtbreàds
  • 1 cûp tzàtziki (click for recipe) 250 g, ûse ⅓ recipe if yoû’re jûst màking it for these gyros
  • 1/4 red onion cût into strips
  • 2 lettûce leàves roûghly chopped
  • 1 tomàto sliced


INSTRûCTIONS

  • Prep: Preheàt oven to 400 degrees F (204 C). Pàt dry chickpeàs with pàper towel, removing àny skins thàt mày come off. Gently toss chickpeàs with oil, pàprikà, blàck pepper, càyenne pepper, ànd sàlt.
  • Roàst: Spreàd chickpeàs onto à greàsed rimmed bàking sheet ànd roàst for àboût 20 minûtes, ûntil lightly browned bût not hàrd.
  • àssemble: Spreàd some tzàtziki onto one side of the pità, then sprinkle in ¼ of the chickpeàs ànd àdd veggies. Fold in hàlf ànd enjoy!
Full Recipe @liveeatlearn.com

0 Response to "Roasted Chickpea Gyros"

Posting Komentar